30-05-05

Zondag 29 mei : onverwachte rustdag.

Voor zondagochtend stond ook nog een 20-10-10 loop op de planning. Maar een meer dan pijnlijke achillespees deed mij anders beslissen. Hij constante pijn maar wel pijnlijk bij het wandelen. Het ging waarschijnlijk wel gaan om te lopen maar ik wou absoluut geen risico's nemen ! Vandaag, maandag, voel ik bijna geen pijn meer. Ik hoop vanavond dus zeker te kunnen gaan lopen.

Al bij al mag ik tevreden zijn met een eerste week van 3 trainingen en in totaal meer dan 16 km. Niet wereldschokkend, maar voor een startweek, niet slecht.

Mijn kilo's blijven voorlopig meer dan op peil. Niet abnormaal. Dat had ik tijdens de eerste trainingsweken van een nieuw waterpoloseizoen ook altijd. Pas na enkele weken begon ik dan af te vallen.

CU.


12:42 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-05-05

Zaterdagochtend 40 minuten gelopen, 5,90 km afgelegd, gem snelheid 8,85 km/h

'k Ben vrijdagavond dan toch niet gaan lopen. Dankzij de vele info die ik over hardlopen heb gelezen, weet ik dat je ook voldoende uitgerust moet zijn om goed te kunnen lopen. Dat was ik niet ! De nacht van donderdag op vrijdag maar 2 uur geslapen omdat onze kleinste spruit Arthur een moeilijke nacht had. Daarenboven was dit mijn eerste week in Evere, dus iedere dag meer dan 3 uur ( soms tot bijna 4 uur ) in de auto. Ook dat kruipt in de kleren.Dus, ben ik mij vrijdagavond lekker ontspannen thuisgebleven. In plaats daarvan ben ik, na een redelijk goede nachtrust, deze morgen gaan lopen. De eerste 20 minuten leken wat moeizaam te gaan, maar toch nooit dieper geweest dan 65% en een mooie 3,0 km afgelegd. De volgende 10 minuten opnieuw ontspannen naar een 1,5 km en de laatste 10 minuten toch hard gezweet en wat op de tanden moeten bijten. Afstand 1,4 km. Al bij al ging het redelijk vlot en de extra nachtrust heeft mij veel deugd gedaan. Morgenochtend ga ik terug gaan lopen. Dan zit mijn eerste week erop

10:33 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-05

woensdag 25 mei en donderdag 26 mei 2005 : Rustdag

Na 2 looptrainingen een rustdag en ik moet zeggen dat die welgekomen is. De spieren voelen wat stram en stijf aan. Vandaag, donderdag 26 mei eveneens een rustdag. Vanavond moet ik naar de wekelijkse brandweeroefening, omdat ik "standby" wordt de komende week.

Vrijdagavond ga ik weer lopen. Terug een 20-10-10 sessie.

'k Heb ook met veel plezier de bemoedigende reacties gelezen op mijn vorige post ! Ik vermoed dat deze reacties in de komende weken en maanden een extra motivatie zullen zijn om te blijven doorzetten.

Ondertussen ben ik al weer aan het dromen gegaan. Ik ben druk bezig met het maken van schema's voor eerst een halve marathon ( 17 weken schema ) en dan daarna eventueel een volledige marathon ( schema 22 weken ) te lopen.

We zullen wel zien. Eerst zal ik met succes trachten mijn schema van 12 weken te volbrengen en daarna zien we wel.


16:35 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-05-05

Dinsdag 24 juni : 40 minuten gelopen, 5,80 km afgelegd, gem.snelheid 8,70 km/h

Gisteren,, dinsdag, terug gelopen na thuiskomst van het werk. Elke dag zo'n 100 km heen en 100 km terug met de auto. Dat kruipt in je lijf. Om dan maar niet te spreken van de stress door de vele files. ( ter info : ik rij momenteel elke dag van Pittem - regio Roeselare - naar Evere en terug. ). 'k Ben dus altijd blij als ik eindelijk thuis ben. Ik had gans de dag nagenoeg niets gevoeld van mijn eerste looptraining gisteren. Tegen de avond echter begon ik stillaan een meer stramheid en spierpijnen te voelen. Nu, om 20h00 ben ik opnieuw van gestart gegaan op de piste. Opnieuw aan een zeer gezapig tempo. De eerste 20 minuten legde ik 2,9 km af. De volgende 10 minuten 1,45 km en de laatste 10 minuten opnieuw 1,45 km. Opnieuw gelopen aan zo'n 60% en opnieuw verliep alles zeer voel. Enkel ophet einde kreeg ik toch wel een zeer zwaar gevoel in de benen. Nu vandaag woensdag is dat gevoel ook veel sterker aanwezig dan gisteren.

Normaal gezien loop in vandaag en morgen niet en ga ik vrijdag weer voor een sessie van 40 minuten.


09:22 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-05-05

Maandag 23 juni : 40 minuten gelopen, 5,65 km afgelegd, gem.snelheid 8,48 km/h

Maandagavond na het werk thuisgekomen. Kindjes waren niet thuis omdat mijn vrouwke eerder in de voormiddag weer een chemokuur had gekregen. Ze voelde zich opmerkelijk goed en had er dan ook geen probleem mee dat ik een klein uurtje weg zou zijn om te gaan lopen. Gezien mijn gewicht, 104 kg en mijn uitermate slechte conditie, ben ik gaan lopen op een atletiekpiste. Vooral qua ondergrond, voorlopig de beste keuze om niet te veel blessures te krijgen. 'k Ben om 19h50 vertrokken en na een lichte warming-up ben ik er omstreeks 20h05 aan begonnen. Volgens mijn schema moest ik 20 minuten lopen, 1 minuut wandelen, 10 minuten lopen, 1 minuut wandelen en terug 10 minuten lopen. ( Dat met een 2-6 borgschaal en 50-80% van de hartfrequentie ).Nu, een hartslagmeter heb ik nog niet, maar de vele uren van training in het zwembad hebben mij geleerd om dat goed tot zeer goed in te schatten. De eerste 20 minuten liep ik heel erg op mijn gemak en ik legde 7 rondjes op de piste af ( 2,8 km dus ). Mijn hartfrequentie is de ganse tijd zeker niet boven de 60% geweest en ik kon volledig ontspannen beginnen aan mijn 1 minuut wandelen. Daarna begon ik aan mijn 10 minuten lopen. Opnieuw zelfde tempo proberen handhaven. Was niet altijd gemakkelijk omdat het zeer goed ging en ik mij echt moest inhouden. Ik legde 1,45 km af. Daarna opnieuw een minuut wandelen.Bij de 2e 10 minuten gingen de eerste 600 meter zeer moeizaam, maar daarna ging het weer vanzelf. Ik legde 1,40 km af bij de 2e 10 minuten. Ook hier hij mijn hartfrequentie zeker niet boven de 60%. Ik had echt het gevoel daar ik nog een tijdje kon doorlopen ! Maar ik denk dat ik mij best hou aan het voorophgestelde schema en dat ik vooral nu, in het begin, moet opletten dat ik mij niet forceer ! In ieder geval. Ik had een zéér goed gevoel na deze eerste loopsessie en hoop de komende dagen te kunnen doorzetten.

21:35 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Doelstelling

Het moet gezegd worden. Ik zou nog veel meer informatie kunnen verzamelen en dat zou zeker heel erg nuttig zijn, maar ik kon echt niet langer wachten. Ik barst van de energie en na wat zoekwerk op het Nederlandse runnersweb heb ik een "beginners"-schema gevonden om mee te beginnen.Doel van het schema is om binnen de 12 weken in staat te zijn om 1 uur aan één stuk te lopen.Dat terwijl ik nog niet eens een duidelijke persoonlijke doelstelling heb. Of toch ? Nou ja, in ieder geval een eerste doelstelling is vermageren !!! Mijn teller op week één staat om 104 kg en ik hoop binnen twaalf weken om toch zo'n tussen de 6 en 10 kg minder te wegen.Een tweede doelstelling is mogelijks het lopen van een halve of volledige marathon, en dat binnen het jaar ( dus voor Juni 2006 ). Maar daar ben ik nog niet volledig uit. Wordt dus nog zeker vervolgd …..

21:33 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat ging vooraf

Op mijn dertiende maakte ik de overstap van competitiezwemmen naar waterpolo. Tot en met vorig seizoen maakte ik nog steeds deel uit van de 1e ploeg van TZK. Ik maakte 2 landstitels mee, waarbij we telkens overgingen van 4e Nationale naar 3e Nationale en van 3e Nationale naar 2e Nationale. Vorig seizoen ( en voorlopig mijn laatste ) konden we dankzij een 2e plaats overgaan naar de hoogste Nationale afdeling in België ! Een droom van velen in de ploeg en zeker ook van mij. In juni, juli en een deel van augustus maakte ik nog voolop de voorbereiding mee voor ons avontuur in 1e Nationale. Op 18 augustus 2004 sloeg het noodlot echter toe. Toen kreeg mijn vrouw te horen dat zij borstkanker had ! Een donderslag ( eerder een zware mokerslag ) bij heldere hemel. Vooral daar zij juist bevallen was op 26 juni van ons tweede kindje Arthur ( We hadden al een dochter, Justine, die nu 4 jaar is ) en we dus als gezin nog volop het geluk beleefden van een nieuw leven, een nieuw kindje.

Direct nam ik de beslissing om tot nader onder te stoppen met waterpolo. Heel wat meer huistaken kwamen mijn richting uit, al moet gezegd worden dat dankzij de vele hulp die we krijgen van vrienden en familie dit al bij al nog meeviel voor mij. Bovendien baat mijn vrouw ook, als zelfstandige, een winkel uit van doopsuiker, pralines, confiserie en knuffelberen. Dus daar was het ook alle hens aan dek. Ondertussen is mijn vrouw Claudia bijna aan haar laatste chemokuur toe ( binnen 3 weken ), de kwaadaardige tumor is reeds operatief verwijderd en begin augustus volgen nog 5 weken bestraling. Daarna, zou ze, als alles verder goed blijft evolueren, er vanaf zijn. Ondertussen werkt ze nagenoeg weer fulltime in haar winkeltje en proberen we als gezin beetje per beetje weer de gewone draad des levens op te pakken.

Ook ikzelf voel me steeds beter, nou ja, vooral psychologisch dan. Fysiek is het huilen met de pet op ! In volle voorbereiding, halverwege augustus vorig jaar woog ik 95 kg. Ondertussen staat de teller op 104 kg !

De oorzaak is simpel, totaal niet meer sporten en ook meer eten, snoepen, enz.                  Vandaar dat ik het meer dan tijd vond om daar iets aan te doen. Daar ik het voorlopig, vooral psychologisch, niet meer zie zitten om waterpolo te spelen in competitieverband ben ik op zoek gegaan naar iets anders.

Ook tijdens mijn actieve waterpolo-carriëre was ik, tijdens het tussenseizoen, actief met lopen, voetballen, enz. Vooral met lopen deed ik steeds graag, het is iets waar je mij echt niet mee kan straffen.

Vandaar dus dat ik veel gelezen heb op eerder vermelde blogs, wat informatie bijeengezocht heb op internet en voila, een nieuwe gemotiveerde loper is klaar om eraan te beginnen.


17:09 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Persoonlijke fiche

Voornaam : Christophe

Naam : Vancoillie

Geboorteplaats : Tielt

Geboortedatum : 31 mei 1971

Lengte : 1m85

Gewicht : 104 kg ( op 23-05-2005 )

Sportverleden :

  • 6-tal jaar tennis, niet in competitie, wel in clubverband
  • 20 jaar waterpolo bij TZK ( Tielt ), van 1984 t.e.m. 2004 ( niveau 3e Nationale en 2e Nationale )

Andere nevenactiviteiten en interesses :

  • vrijwilliger bij de Brandweer van Pittem. Daarvoor verwijs ik graag naar mijn brandweerblog op volgend adres http://brandweerman.skynetblogs.be
  • alles wat te maken heeft met inernet,media en marketing
  • vurig supporter van RSC Anderlecht. Ik heb geen abbonnement maar ga wel dikwijls met vrienden mee. Ik hoop in de komende jaren wat meer tijd te krijgen en dan schaf ik mij zeker een abbonnement aan.
  • Als lid van een piepklein motorclubje MTC De Remorquevrienden, rijden met de moto natuurlijk !

17:00 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voorwoord

Zoals ik al aangaf heb ik veel gelezen i.v.m. lopen op andere blogs. Meestal met veel interesse en vooral met enorm veel bewondering voor hetgeen zij week na week presteren ! Ik ben begonnen bij de blog van http://morphine.skynetblogs.be , daarna kwam ik terecht bij http://yoeri.skynetblogs.be en ook http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be mag rekenen op veel bezoekjes van mijnentwege.

Ik dat jullie veel plezier beleven aan het bezoeken van mijn blog en dat jullie er misschien ook iets uit kunnen leren. Tips zijn ook altijd van harte welkom. Vandaar dat ik de mogelijkheid openlaat om commentaar achter te laten bij mijn daagelijkse posts.


16:53 Gepost door Christophe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |